Dušené hrušky se skořicí

22. září 2007 v 13:15 |  recipes
Podzim přichází a s ním i hrušky a jablíčka... Proto vám sem na dnešek dávám jednoduchý receptíček na výýýborné hrušky...

Potřebujeme pro 4 lidi :
- 4 hrušky
- šťávu z jednoho citronu
- směs z 1 pol. lžíce cukru a 1/4 čaj. lžičky skořice
- 2 pol. lžíce vody ( nebo třeba 2 pol. lžíce muškátového vína)
1. Oloupejte hrušky, rozdělte na čtvrtky a poté jednu po druhé krájejte na tenké plátky a ukládejte na dno hrnce o průměru 15 cm. Po uložení každé hrušky postříkejte ovoce citronovou šťávou a směsí cukru a ovoce. Jaknile navrstvíte všechny hrušky, přidejte vodu, zbytek citr. šťávy a směsi sypkých přísad.
2. Na středním plameni přiveďte k varu, potom přikŕyjte pokličkou a ohřívejte dál na mírném plameni, dokud hrušky nezkřehnou, dejste ale pozor, aby se nezačaly rozpadat. Podávejte po zchladnutí na pokojovou teplotu.( Můžete k tomu přidat ještě pár piškotů)
guten Apetit
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Invisible girl Invisible girl | Web | 22. září 2007 v 19:01 | Reagovat

Juu, super recept, mym máme právě doma hafo hrušek a už mi docházej nápady, co s nima, tak za tohle moc děkuju:)

2 Maggie Maggie | Web | 22. září 2007 v 20:16 | Reagovat

s tou skořicí to zní úžasně, to musím někdy zkusit (někdy, pač žádné hrušky nemáme...)

3 elle elle | Web | 23. září 2007 v 10:00 | Reagovat

super recept!! fakt zkusím!!

4 Lenka Lenka | 13. ledna 2013 v 14:57 | Reagovat

tady je další recept na dušené hrušky http://www.domaci-vareni.cz/hrusky-dusene-v-bilem-vine-a-cernem-caji

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama