Vaječná omeleta se směsí bylinek a ricottou

15. září 2007 v 19:14 |  recipes
Výborný recept pro snídaně nebo obědy o víkendu, zvláště když nemáte moc času na vaření...

Potřebujeme pro čtyři osoby :
- čerstvou petrželku, pažitku, koriandr ( od každé bylinky dvě polévkové lžíce)
- 1 šalotku nadrcenou
-1 čaj.lžičku nového koření
- trošičku pepře
- 1 pol.lžíci olivového oleje
- 8 vajec ( nebo jen 4, jak jste zvyklé)
- 2 pol.lžíce vody
- sůk
- 1 pol. lžíci másla
- 4 pol.lžíce ricotty nebo mascarpone ( kdyžtak stačí obyčejný eidam)
1. Všechny bylinky omyjeme, nasekáme, smícháme s pepřem a novým kořením. Na teflonové pánvi zahřejeme olivový olej, vhodíme směd bylinek a za neustállého míchání dusíme cca minutu. Pak bylinky vyndáme a uschováme.
2. Ušleháme vejce s vodou, přidáme podušené bylinky a sůl. NA pánvi rozpustíme máslo a vlijeme do ní připravenou směs. Za stálého míchání počkáme, než začnou vejce tuhnout a pak vhodíme sýr. Povaříme ještě 3 až 4 minuty a odstavíme. Podáváme ihned.
Guten Apetit
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama